söndag 3 januari 2016

På söndagspromenad kring Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
Det var många som tog sig en tur i dag. Antingen gående som jag och många med mig, eller cyklandes, springandes, skidandes och för all del också ridandes. Som här i en allé på grusvägen mellan Mantorp och Mantorps gård. Det visade sig vara Katarina Nordquist på skimmeln Niccolina och Helena Nerhed Silverhjelm på fuxen Vitellus som tog sig en söndagstur.
 Bild: Jörgen Auer 
Just då hade jag sällskap på vägen. Tomas Bojmar var ute och motionssprang, men slog av lite på takten och slog följe med mig 500 meter i stället innan han sprang vidare på sin milslånga runda. Här kan ni för övrigt försöka gissa åt vilket håll han väljer att springa vid korsningen han snart är framme vid. Han sprang rakt fram. Mot Hydinge och runt till Sya. Samma väg som jag tog. Därav följde att jag gick i hans fotspår åtminstone en halvmil. Och när han höll på att försvinna ur sikte funderade jag  på om Bojmar är Mantorps bäste fotbollsspelare genom tiderna. Är han det? Eller är det Ulf Malmén? Mats Malmén? Målvakten Thomas Nilsson? Torbjörn "Tosse" Johansson? Någon av bröderna Hjerth, kanske. Bruno? Kjell?
 Bild: Jörgen Auer
Sprang Bojmar verkligen här? Det ser ju glashalt ut! Men så farligt var det faktiskt inte. Man fick bra fäste i snön.
Bild: Jörgen Auer
Ja, så fin. En bofink satt och studerade verkligheten borta vid Veta skola. Den höll sig skapligt stilla en sekund i januarisolen medan jag höjde kameran.

Inga kommentarer: