söndag 21 januari 2018

En underbar kombination

 Bild: Jörgen Auer
Sol, sol, sol! Och dimma! Tillsammans betydde kombinationen en intressant dag, för att inte säga fantastisk. Ur naturupplevelsesynpunkt, vill säga.

 Bild: Jörgen Auer
Jag for till Hogstad, någon mil sydväst om Mjölby för att vara med på ett event som jag planerar ska få utrymme i nästa Ryktbart, Correns ridsportsreportageserie.

 Bild: Jörgen Auer
På min väg tillbaka hade dimman lagt sig tjock och tät över slättlandskapet och det var svårt att upptäcka konturer och detaljer i omgivningen. Inte heller mötande trafik var lätt att se. Inte 200 meter bort i alla fall.

 Bild: Jörgen Auer
Så vackert det var! Det skimrade och glimrade, gnistrade i snön och dimman var så där underbart tät och full av mystik - vad fanns inuti den? Fanns det något alls?

 Bild: Jörgen Auer
Hjälp! Det kändes som om jag var på väg rätt in i solen. Tänk om det var så? Hur länge skulle jag behöva åka innan den började brännas? Innan bilen blev till en ugn och jag stekt? Var det här straffet för att jag inte tog rakaste vägen hemåt och snirklade mig runt via Skänninge, Lycketorp, Kavlebäck, Spångsholm, Svås, Sya, Mantorp? Straff? 

Bild: Jörgen Auer
Straff? Långt ifrån. Resan var inget straff, det var ett estetiskt tilltalande och mycket gott pålägg på min upplevelsesmörgås. Jag njöt det i fulla drag. Och nu ska jag skriva.

Inga kommentarer: