måndag 29 januari 2018

Transportbolaget som gillar trav

Bild: Jörgen Auer

I min serie Tradare på svenska vägar, som jag egentligen borde döpa om till trailers på svenska vägar har turen kommit till Transportbolaget i Eskilstuna. 
Det är inte svårt att lista ut var bolaget hör hemma, eller hur? Verksamheten startades 2001 och företaget ska enligt siten alla bolag "bedriva speditionsverksamhet, lagring av gods, för medling av gods in- och utrikes, konsultationer inom transport och lagringssektorn, uthyrning av personal samt äga, uppföda och driva handel med travtävlingshästar och därmed förenlig verksamhet".
 Transporterna sker företrädesvis inom Svealand och Götaland och företaget med fyra anställda (2016) hade samma år en omsättning på 36,5 miljoner kronor.
Travintresset är lite speciellt för företaget. Fyra hästar äger man. Mest pengar har den äldsta, 9-åriga Quintus Maximus sprungit in, lite drygt 212 000. Men fyraåriga Ready Cash-sonen Helios Di Quattro knappar in på försprånget och är uppe i 116 400 kronor. I höstas blev det en fin V5-seger på Solvalla med A-tränaren Per Lennartsson som även tränar 3-åriga Livi Obama.
B-tränaren Conny Johansson på  Eskilstunatravet tränar Quintus Maximus och Iggy Biko, 3.
Hm, kanske skulle döpa om min serie till "Travare på svenska vägar"?

Inga kommentarer: