tisdag 30 januari 2018

Promenad på Skepparegatan

Ur dagens Mera Linköping

Promenader ägnar sig åtskilliga människor åt. En av dem är jag. Andra som gör som jag är Marianne Croneryd och Gunnar Henrysson i Norrköping och Linnea Bernhardsson och Göran De Geer i Linköping. Jag träffade samtliga fyra under besök på 23:e gatan för några veckor sedan. Gatan ligger inte i New York (jo, det kanske finns en sån där), utan jag menar den 23:e i min och Meras serie Gatuliv där jag besöker gator som fått samma namn i Linköping och Norrköping. Den senaste i raden är således Skepparegatan.
Det finns ett 45-tal gator som passar in i vår mall, men samtliga kommer inte att få besök. Däremot återstår nog ett par, tre, fyra reportage. Vi får väl se vilken gata som står i tur.
Jag mötte även Wladimir Loyola och Thomás Herrera under mitt besök i Norrköping (tack för fika), men de promenerade inte, även om jag fick ut dem för att för några bilder. De jobbar med nättidningen Prensa Norrkoping och skriver på både spanska och svenska (de kommer ursprungligen från Chile).
Texten om Skepparegatan kommer i Mera Norrköping nästa tisdag, då den NT-bilagan bara ges ut varannan vecka, medan Mera Linköping kommer varje vecka med Corren.
Rubriken i tidningstexten anser jag vara fyndig (även om jag själv kommit på den) eftersom såväl Södra som Östra Promenaden ligger nära Skepparegatan i Norrköping och i Linköping är det mycket nära till den omtyckta promenaden längs med Stångåns stränder, den så kallade Stångåpromenaden.

Inga kommentarer: