tisdag 2 januari 2018

Flottbesök i Mantorp

Bild: Jörgen Auer

Vid Circle K i Mantorp kan man ofta få syn på en trailer från Krone Fleet.  Ett stort företag med kontor i flera europeiska länder och huvudkontor i Seevetal, Tyskland (nära Hamburg). Danska Krone Fleet (vilket jag tror att bilen på bilden tillhör) med säte i Frederica redovisar för 2015 en omsättning på 750 miljoner kronor och hade 13 anställda.
I augusti i år levererade Krone Fleet Danmark 134 trailers till Blue Water Shipping, vars trailerflotta därmed har växt sig över 500 bilar stark, alla leasade hos Krone Fleet.
Blue Water Shipping är inget litet företag, det heller, utan har 60 dotterföretag och 1500 anställda, och ser man på, ibland dyker det upp en bil från företaget även i Mantorp. Se bild nedan från depot Mantorp.

Bild från februari 2017: Jörgen Auer

Depåer av annat slag handelscentrat här ovan har Krone Fleet med 13 depåer i Tyskland, 6 i Danmark, 2 i Frankrike och vardera en i Holland, Belgien, Spanien och Turkiet.
 Hela Kronekoncernen omsatte runt 1,9 miljarder euro (rekord) för 2016/2017 och hade i runda tal 4 500 anställda. Företaget grundades 1906 av Bernhard Krone och i dag leds verksamheten av fjärde generationen Krone. Företaget tillverkar och säljer jordbruksmaskiner, plattformstruckar och trailers och semitrailers för vägtransporter.
Krone finns på flera håll i världen. Huvudkontoret ligger i Werlte i Emsland, Tyskland, där man också bygger många av bilarna. I alla fall trailers och semitrailers. Andra tyska orter med Kroneverksamhet finns i Herzlake, Dinklage och Lübtheen.

Inga kommentarer: