lördag 19 januari 2019

Fint främmande på Smedstad

 Bild: Jörgen Auer
Fredrik Jönsson, framgångsrik VM-ryttare i hoppning 2018 var en av tre stjärnor som höll clinic på Smedstad Ridsportcenter under lördagen. Unik Clinic var namnet på evenemanget, vars huvudarrangör var Prima4you. Förutom Fredrik så var där också dressyrens Therese Nilshagen och fälttävlansryttaren Anna Hassö. På bilden har Jönsson sällskap av Motalasonen Hugo Wihlmark.

 Bild: Jörgen Auer
En annan som var på plats var hoppryttaren Matilda Pettersson från Bjärby gård strax utanför Smedby i Norrköping. Matilda kom med storväxta Junior och är ju van sedan tidigare med stora och kraftfulla hästar - som stallets stjärna High over Hills. 

 Bild: Jörgen Auer
Om Hugo Wihlmark kan berättas att han nyligen flyttat till Fjärås, Kungsbacka för att starta egen verksamhet på Kullbergs gård. Hugo hade med sig hästen Clifford och sa sig vara mycket nöjd över att ha fått vara med på Smedstad.

Bild: Jörgen Auer
Unik Clinic samlade runt 300 intresserade - varför inte fler? - och hade förutom de tre ridsportsgrenarna representerat även en mindre mässa. Närmast här ses en sprillans ny hästtransport från Givetorp Equestrians utanför Väderstad.
Det bör kanske tilläggas att jag endast var där medan Jönssons clinic pågick. 

Inga kommentarer: