måndag 21 januari 2019

Om unik clinic på Smedstad

 
Ur dagens Corren
Så här ser det ut i dagens Corren från mitt besök på Smedstad Ridsportcenter och eventet Unik clinic i lördags. Unik för att den egentligen innehöll tre clinics i en. Dressyr med Therese Nilshagen, hoppning med Fredrik Jönsson och fälttävlan med Anna Hassö. Allt i ett arrangemang av Prima4you.

Ur dagens Corren
Reportaget presenterades även i NT och MVT och finns även på respektive tidnings web-sidor. Det ska sägas att jag endast bevistade hoppningen. Eventet höll nämligen på hela lördagen och lite annat ville jag ha ut av dagen.

 Bild: Jörgen Auer
VM-ryttaren Fredrik Jönsson visade sig vara en riktigt bra och trevlig bekantskap som tränare, faktiskt den bästa clinic jag har sett (och jag har bara sett en handfull). Han har inte endast hästkunnandet att bjuda på, han har även glimten i ögat och roade såväl deltagande ryttare som publik. Ryttaren bakom honom är Cornelia Rylén som hade med sig sin ystra fåle Rasputin, på Smedstad dock väldigt lugn och intresserad.

 Bild: Jörgen Auer
En annan ryttare som var med var alltid lika trevliga unghästspecialisten Björn Svensson. Han kom med I'm Very Special och red i lånade stövlar som han turligt nog fick låna alldeles före start av Hugo Wihlmark som red i gruppen efter Björn.

 Bild: Jörgen Auer
Björn Svensson red samtidigt som Bjärbys skickliga och framgångsrika Matilda Pettersson. Hon hade med sig CeCe Junior och både hon och hästen verkade trivas.

Bild: Jörgen Auer
Trivdes gjorde nog alla som var på plats. Cornelia Rylén och Matilda Pettersson inte minst. De menade att det var en ära att bli inbjuden samt kul att få en ny syn (Jönssons) på deras hästar.
Ungefär 300 åskådare hade betalat biljetter till evenemanget och Cornelia Fredheim på Prima4you var nöjd med utfallet. Dessutom flöt allt på som det skulle och hon räknade eventet som succé. Inte minst var hon nöjd med mediabevakningen.

Inga kommentarer: