onsdag 30 januari 2019

Om en bild på måfå

Bild: Jörgen Auer

Jag sa till mig själv: låt där vara en bild, vilken som helst av alla tusentals jag tidigare har tagit, i ett inlägg på min blogg. Vilken som helst, hörde jag magen fråga, eller om det var ena örat. Nånstans växte i alla fall den där frågan fram. Vilken som helst?
Ja, löd svaret som konstigt nog verkade komma från samma ställe, Eller var det andra örat nu? Jaja, svaret levererades hur som helst och jag valde en mapp på skrivbordet som det stod 2018 oktober på. Okej. Jag valde ett av jobben som verkade vara taget mestadels i motljus av det jag såg som hastigast. Det visade sig vara ett bildjobb jag gjorde i Finspång torsdag 25 oktober när jag följde med sonen dit och där jag vandrade runt i fem, sex timmar. Nej, åtta var det nog. Den hundrade bilden ville jag använda. Det är den här. Tagen på hemväg från Finspång någonstans mellan Ljungsbro och Västerlösa har jag för mig. Fast den var oerhört sned och jag rättade till det i Photoshop. Jag beskar den ytterligare något och då blev den så här.
Vad kan man mer säga om den? Vad för den tankarna åt för håll? Är trädet ödesmättat? Ja, kanske. Är det månne galgbackens träd? Går det lätt att klättra i? Tål grenarna att man kliver omkring på dem? Vilka bor i husen som skymtar bortom trädet? Hur många är de? Och hur mycket el får man ut från det där lilla vindkraftverket? Har solen visat sig hela dagen? Har det varit varmt? 
Det sista vet jag. Det var varmt den där dagen. Väldigt varmt och skönt. Jag minns att jag strosade runt i Finspång och njöt särskilt av slottsparken, men också av själva långpromenaden som gick på för mig tidigare otrampad mark. Det var faktiskt helt underbart. Så även hemfärden i ett underbart Östergötland.
Skulle jag kunna hitta exakt den plats där jag tog den här bilden? Njae, jag är osäker på det. Jag har studerat de bilder jag tog närmast före och efter och vet inte riktigt var jag är. Men det spelar mindre eller ingen roll. Allt det som står här har ju kommit till endast för att jag bestämde mig för att blogga om en bild på måfå.
Vilket ord, för resten - måfå.

Inga kommentarer: