onsdag 10 april 2019

Bergfink och hockey

Bild: Jörgen Auer
Brr. Det är kallt och lite deppigt, tycker jag. Därför letar jag efter veckans gladaste nyhet, här på hemmaplan i Mantorp. Hittills, ska sägas, det är ju bara onsdag. Hm. Ja-a, vad skulle det kunna vara? Jo, nu vet jag: att den trevliga och fina bergfinken visar sig i trädgården. Jag vet att det är bergfink, för jag har frågat experten Claes Nilsson på Corren. Han kan, trots en suddig bild, fastslå att det här är bergfink. Alltså de med den svagt röda tonen på bröstet. De andra verkar vara pilfinkar (med svart fläck på kinden) och gråsparv.
Egentligen är det inte ovanligt alls på våra breddgrader med bergfink, men jag blir glad av lite färg i trädgården. I övrigt är jag glad över att min motionstrend håller i sig och att mitt reportage i Corren om dressyrryttaren och tävlingsledaren Lotta Esping mottagits så väl. Tack för beröm, säger jag till alla som hört av sig på ett eller annat sätt.

Bild från Svt
Till det tråkiga i veckan räknar jag naturligtvis svenska damernas undermåliga resultat i hockey-VM. En plats under strecket betyder att Sverige nästa år för första gången sedan VM startade 1990 inte får vara med i nästa års A-VM, utan måste försöka ta sig tillbaka via spel i B-VM. Direkt svagt, om än inte oväntat. Det tråkiga var väl förlusten mot Tyskland. Att Japan i sista matchen skulle bli för svårt var ingen skräll. Japan har vunnit över Sverige förut. Inte minst i OS 2018 då Japan vann matchen om femteplatsen efter förlängning.

Inga kommentarer: