lördag 13 april 2019

Mycket folk på Wifolkaträffen

 Bild: Jörgen Auer
Vad i...? Trumpetarevägen i Mantorp på lördagsförmiddagen. Man undrar ju vad som står på. Ja, att det står en massa bilar på vägen ser man ju. Men varför?

 Bild: Jörgen Auer
Svaret är gymnastik. Wifolka GF arrangerar Wifolkaträffen i truppgymnastik i en knökafull Klämmestorpshallen. Hela lördagen. Och det deltar klubbar från inte bara Östergötland, utan också från Södermanland, Närke, Värmland. På bilden är det Anna Kellander som samlar ett av Wifolkas lag i klass B.

 Bild: Jörgen Auer
Här är det uppvärmning och fint hopp av en Katrineholmsgymnast.

 Bild: Jörgen Auer
Och här är det kurragömma, eller? Nej, det är koll av redskapen innan hoppning.

 Bild: Jörgen Auer
Så blir det högtidlig inmarsch, eller defilering som utmärkta speakern Kristin Kellander gör publiken uppmärksam på. Och det filmas till höger och vänster.

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Nikegymnaster i fristående.

 Bild: Jörgen Auer
Och finare sträckning än så här av hemmagymnasten Sofie Bergqvist i trampett är väl svårt att nå? Perfekt. Ledaren Anna Kellander filmar och berättar efteråt att Sofie minsann åker två gånger i veckan från Boxholm för att träna med Wifolka GF i Mantorp. I samma lag som Sofie deltar även två tjejer från Ödeshög och en från Gammalkil och en från Skänninge, så utövarna i Wifolka kommer inte enbart från Mantorp. Totalt har föreningen 380 medlemmar, men av dem är hundratalet vuxenmotionärer. Återstoden, 280 är medlemmar i barn- och truppgymnastik. Dessutom står nära 200 barn i kö för att få vara med. För övrigt blev Wifolka Gymnastikförening framröstad till årets förening i Mellansvenska gymnastikförbundet.
- En ära, säger Anna Kellander.

Bild: Jörgen Auer
Nikegymnasterna T1 vann den klass jag bevittnade och hade högsta resultat i såväl trampett som tumbling (matta) och fristående. Motala GF och Katrineholmsgymnasterna kom tvåa respektive trea.  Arrangörsföreningen hade två lag med bland 14 och slutade sjua och nia. Och Sofie Bergqvist fick en bronsmedalj för sitt perfekta hopp. Snyggt jobbat, Sofie!
Motala GF vann för övrigt klass C före Nikegymnasterna och Katrineholm och i klass A vann Karlstad före två lag från Nikegymnasterna.
Själv vandrade jag hem och blickade ännu en gång förvånat på alla bilar och tänkte på att parkeringarna på båda sidor av hallen - norr vid Klämmestorpsskolan och söder vid konstgräsplanen - var överfulla med bilar. Just parkeringarna blir väl inte större till hösten, men det blir den nya idrottshall som snart står färdig bredvid den gamla och då blir det alls inte lika trångt på läktarplats. Nya hallen ska ha plats för 600 åskådare, mot 250 nu. Det blir skillnad, det. Wifolkaträffen hade nog 350 åskådare inne samtidigt, men med tävling i tre klasser var det nog tusentalet åskådare som hittade till Mantorp denna lördag i april. 

Inga kommentarer: