fredag 19 april 2019

Izabelle nöjd tvåa i Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Izabelle Kursinski från Lycketorps RK. Hon ser ganska nöjd ut och det har hon anledning till också. Hon har nämligen strax innan bilden togs på den nya ridanläggningen inne på Mantorptravet fått pris som tvåa i en 1,20-hoppning ingående i Mjölby ridklubbs nationella vårtävling som pågår till och med söndag.

 Bild: Jörgen Auer
Izabelle red två hästar i klassen och det var med den här, 8-åriga Chantös af Smedstorp som hon slutade tvåa. Ekipaget gick ut hårt och hade en faslig fart över alla hinder och hela banan.

 Bild: Jörgen Auer 
Jag talade som hastigast med Izabelle efteråt och hon berättade att hennes mål var att rida så snabbt som möjligt och visst var siktet inställt på seger. Dit var det dock längre än vi markbundna kan förstå, för trots Lycketorpsekipagets höga hastighet var duon över tre sekunder efter segrande Linnea Gårdestig från Vingåkers Ryttarförening som hade hjälp av Bellefleur V att sno åt sig förstapriset.
Izabelle Kursinski var emellertid en mycket nöjd tvåa och menade på att hennes häst Chantös af Smedstorp kan gå svårare klasser. Kanske blir det en start i en 1,40-klass senare i år.

 Bild: Jörgen Auer
Så några bilder till från den klass som höll på medan jag var där. Det här är Malin Borring från Tollstads hästsportklubb som på Royals Penelope var felfri, men inte tillräckligt snabb för att vara bland de tolv placerade. Men nästan, för ekipaget slutade 13:e. 

Bild: Jörgen Auer
Felfri är ofta Johanna Jonsson från Skogslotten, så även i dag när hon slutade sexa på Lirco BG.

Bild: Jörgen Auer
Tuva Eriksson/Watch Out från Runsten Equestrian kom på fjärde plats.

Bild: Jörgen Auer
Caroline Svärd Sandelius tävlar för Nykyrka RK och blev felfri och 14:e med No Fear.

 Bild: Jörgen Auer
Från Mjölby RK kom Jennipher Hellqvist och hoppade så här elegant med Tingeling WL. Ekipaget belönades med en åttondeplats.

 Bild: Jörgen Auer
Ekenryttarnas Agnes Claesson på Bukowskis Belisario, 4 fel.

 Bild: Jörgen Auer
Fredrik Spetz, Norsholms RF, en av Östergötlands bästa hoppryttare, visade upp Zes Phantom S och ekipaget ådrog sig en rivning. 4 felpoäng.

 Bild: Jörgen Auer
Molly Hemmingson/Make Up från Jump Club, 4 fel.

 Bild: Jörgen Auer
Hanna Boestad/Totally Charismatic från Hakarps RF, 13 fel.

Bild: Jörgen Auer
Och det här slutligen är det vinnande ekipaget. Vindsnabba Bellefleur V, riden av Linnea Gårdestig från Vingåkers Ryttarförening.
Tävlingen håller som sagt på hela påsken och avslutar med en 1,40-klass på söndag.

Inga kommentarer: