onsdag 24 april 2019

Underbart hockeygodis

 Från Svt
Så kul det var att se så många gamla spelare när första programmet av tre i serien Hockeyns historia visades i går. Så många spelare man kände igen, som ungdomskedjan med Ronald "Sura-Pelle" Pettersson, Nisse "Dubbel-Nisse" Nilsson och Lars-Erik Lundvall.

 Från Svt
Så kul att få se och höra Uffe Sterner också. Samt ta del av hans unika bilder och filmer och hans korta tid som proffs i New York Rangers 1963. Och se när han gick hem till sin forne idol Nisse Nilsson och hälsade på. De bodde grannar. Bodde, därför att Nisse dog 2017.

 Från Svt
En annan som i varje fall inte jag sett eller hört något av eller om på 50 år var Eje Lindström. Forwardskompis med Sven Tumba och Garvis Määtää i VM 1957. Då Eje för övrigt blev tvåmålsskytt. Men det var Garvis som kvitterade till 4-4 mot Sovjetunionen och säkrade det svenska guldet. Och Tumba den store liraren, som enligt Eje drog på sig två sovjetiska spelare och gav kedjekompisarna stora ytor att röra sig på.

Från Svt
Och tänk att Sverige hade ett hockeylag med i OS i Antwerpen 1920 (sommarspel). Sporten fanns ju inte ens i Sverige och laget bestod av bandyspelare!
Kul också att så många spelare man kände igen skymtade förbi på bild i programmet: där var Hans Svedberg, Prosten Karlsson, Stisse Johansson, Tjalle Mild, Kjell Svensson, Arne Carlsson, Lars-Erik Sjöberg, Virus Lindberg och många fler. 
Det ska bli oerhört kul att se fortsättningen på de filmbilder som Jens Lind och Albert Svanberg letat reda på. 

Inga kommentarer: