söndag 28 april 2019

Lite från Stabys lördag

 Bild: Jörgen Auer
Den här bilden är från lördagens 1,00-klass i två faser på Lilla Linköping Horse Show på Staby gård, och det är Helene Nilsson från Åby ridklubb som lotsar fram Intouchable till felfri ritt över hinder. Tyvärr blev det ett tidsfel för ekipaget som slutade på delad tredjeplats.

 Bild: Jörgen Auer
Ägaren Viktor Melin tittade på och tyckte att Helen skötte sig riktigt bra. Själv deltar inte internationellt erfarne åbyryttaren Viktor i hoppningarna den här gången, utan väntar på större klasser. Som i Norrköping Horse Show där han med stallets stjärna Atina åter vill vinna högsta klassen, 1,50, precis som han gjort både 2017 och 2018. Tidigare i år nådde han en tredjeplats i en GP-hoppning i Verden, Tyskland i mars. Självklart ingår Viktor i landslagets så kallade observationstrupp, vilket innebär att han har förbundskaptenen Henrik Ankarcronas ögon på sig och kan räkna med att få tävla utomlands fler gånger. 

 Bild: Jörgen Auer
Här ses Iza Wallin från Mjölby RK på Ingolf. Ett tidsfel även där och delad tredjeplats.

 Bild: Jörgen Auer
Om jag inte har helt fel så är det här Klara Lindström, Åby RK, som hoppade snyggt med Haitien i en 1,10-klass, men ekipaget drog på sig 7 felpoäng och var en bit från täten. Vann gjorde Maria Peiving från Tollstad HSK på Magnifique vd Caatshoeve,

 Bild: Jörgen Auer
Bättre gick det för Nyckelryttarnas Tuva Karlfeldt Ekberg med Serpico. Ekipaget var felfritt i två faser och slutade fyra.

Bild: Jörgen Auer
Norsholms Estelle Konradsson och El Torro VDP ådrog sig 2 fel och hamnade utanför placering. Vann klassen gjorde Loviza Gillberg/Cardelin från Skogslotten. Tvåa kom Sofia Martinsson och Porto från Vikbolandet medan tredjeplatsen togs av Jessica Lindblom från Stora Sjögestads RS på Ludmillas Champion.
Tävlingarna håller på även under söndagen och det går att åka dit och bara fika eller äta om man vill. Och Staby ligger alldeles nära Tallboda och Gärstadverken.

Bild: Jörgen Auer

Inga kommentarer: