måndag 24 juni 2019

Från skog till färdigt hus

Bild: Jörgen Auer

Sett den här bilen förut? Den är ganska vanlig på svenska vägar. Jag såg den här bilen på parkeringen vid Depot Mantorp (det som tidigare heter Mobilia). Därför presenterar jag  Deromegruppen i min serie om Trailers på svenska vägar.
Deromegruppen är Sveriges största familjeägda träindustri och hör hemma i halländska Veddige, en liten tätort i Varbergs kommun.
Derome består av två koncerner: Industri- och handelskoncernen Derome AB samt fastighetskoncernen Derome Förvaltning Trä AB. 
Det mesta som jag skriver här finns att läsa på företagets utmärkta hemsida derom.se. Bland annat kan man där få veta att Derome 2018 omsatte 8 miljarder kronor och har 2200 anställda. Inte illa av det bolag som grundades av Karl Andersson 1946 och som nu drivs vidare av hans söner med familjer.
Derome har fem affärsområden: Derome Timber, Derome Byggvaror (med bland andra Mjölbybaserade Derome Träteknik), Derome Hus (med bland andra A-hus och Varbergshus), Derome Förvaltning och Andersson Haus & Dach (bygger takstolar i Tyskland för tyska marknaden).
Trä är den röda tråden i verksamheten - det är därför det står Från skog till färdigt hus! på bilarna.

Mer: Derome har ett 40-tal byggvaruanläggningar runt om i Sverige, företrädesvis på västkusten och finns representerat även i Skåne, Blekinge och Småland. Största anläggningen finns på Hisingen i Göteborg med såväl byggvaror som järnvaror, inalles 7400 kvadratmeter.

Tänk om företaget är i Mantorp för att sondera terrängen för en ny anläggning här! Det vore inte dumt och borde kunna passa in bra i området. Jag tycker att Mjölby kommun kan ta kontakt med huvudkontoret i Veddige och föreslå en etablering i Mantorp.

Inga kommentarer: