tisdag 11 juni 2019

Morgonmöte med Irma Ståhlberg

Bild: Jörgen Auer
Klockan är strax efter 07 på tisdagsmorgonen. Det börjar regna. En ensam fotbollsspelare håller på med teknikövningar på konstgräset på Klämmestorp IP i Mantorp. Det visar sig vara 17-åriga Irma Ståhlberg, fotbollsgymnasist från Linköpings Fria Läroverk där hon pluggar på första året. Tre kvällar i veckan tränar hon med Kenty. Plus träning i skolan. Och på egen hand hemmavid. Även klockan 7 på morgnarna ibland. Hon gillar uppenbarligen att träna.

Bild: Jörgen Auer
- Tidigare spelade jag i Mantorp, men när jag började fotbollsgymnasiet i Linköping så gick jag över till BK Kenty där jag spelar i U17-laget, säger Irma när vi språkas vid en stund.
Jag frågar om jag får lägga ut bild och text om henne på min blogg. Det får jag. Hon ser glad ut. Sen skiljs vi åt en stund medan jag går en skogspromenad i regnet och hon fortsätter sin egenträning. Efter 20 minuter ses vi på nytt. Under minuterna som gått har jag producerat ett inlägg om henne på Facebook. Det visar jag för Irma nu. Hon skrattar och säger att det ser bra ut. 
Vi pratar lite kort om damfotboll i Mantorp, där Mantorps FF spelar i division 4, topplag. Och jag säger att jag gillar det jag sett av den blonda anfallaren som gör så många mål.
- Det är min kompis Lisa Larsson. Hon går också på Fria Läroverk, men på Handbollsgymnasiet. Hon är jättebra där också och satsar på handboll.
Vad tror du om VM-matchen i kväll, frågar jag.
- Jag tror på seger, men att det inte blir så lätt som många tror. De kommer troligen att backa hem ganska mycket och Sverige får ha mycket boll. Det har ju vi kanske inte varit så jättebra på tidigare. Sen har Chile också en väldigt bra målvakt (Christiane Endler, proffs i franska PSG).
Irma Ståhlberg är försvarsspelare i Kenty och skrattar bara när jag nämner att Kenty är ett bra fönster för den som vill till LFC och allsvenskan. Men kom ihåg hennes namn: Irma Ståhlberg.
Hemkommen ser jag att mitt Facebookinlägg har fått en intressant kommentar från Linda Oberpichler i Mantorp. Hon skriver: "Jag kallade henne för "Muren" när jag var tränare för henne. Hennes styrka gick ingen igenom, varken fysiskt eller mentalt. Så bestämd! Du är stark, Irma."
Tack för pratstunden, Irma. Och lycka till framöver.

Inga kommentarer: