onsdag 18 december 2019

Ett besök på Kulltorp

 Bild: Jörgen Auer
Det här är Anna Andersson, 41-årig egenföretagare i hästnäringen. Hon driver Kulltorp Islandshästar mellan Ljungsbro och Klockrike - men har även ponnyer, getter och minigrisar, de senare dock inte för att rida på. I söndags gästade jag det gamla soldattorpet, numera ombyggt till en modern bostad, och stallarna i Kulltorp för ett reportage till Ryktbart, min snart tioåriga ridsportserie. Reportaget presenteras i dagens Corren och troligen i någon annan av östgötatidningarna och kanske också i Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen. Jag får ingen förhandsinformation om hur många av NTM-koncernens tidningar som väljer att publicera Ryktbart, och kan själv bara tipsa om att enstaka reportage kan passa i samtliga tidningar.

 Bild: Jörgen Auer
En av dem som rider lektion på Kulltorp är Malin Svanberg från Motala. Här på islandshästen Brasse. Malin rider i ett kompisgäng där även Jennie Boquist, Eva-Lotta Nilsson och Annika Stjernström ingår. Alla fyra menar att islandshästen är så trevlig att rida, mest för att den är stabil i psyket, inte så lättskrämd, och har flera gångarter: tölten är härlig, menade till exempel Eva-Lotta.

Bild: Jörgen Auer
En annan är 12-åriga Ella Lloyd som jag följde med ut i hagen när hon hämtade Tritla för att rida en lektion under ridläraren Hanna Carlssons ledning. Hanna som hyr det gamla soldattorpet av Anna som själv numera bor på Kolstorp utanför Borensberg. Ella behövde inte fundera länge på frågan vad som var det bästa med ridning: Bara att få vara nära ett djur med egen vilja är fantastiskt. 
Bra sagt, Ella.

Corren 18 december
Och så här ser det ut i dagens Corren. En längre version finns på Corren.se (prenumeranter).

Corren 18 december

Inga kommentarer: