lördag 28 december 2019

Sol och hästar i Mantorp

 Bild: Jörgen Auer
28 december. Äntligen några minusgrader och sol. Alltså dags att gå en sväng i Mantorp. Vad har jag inte fotat tidigare? Ja, det är nog mycket. Den här kombinationen, till exempel. Blågult och två ekar nära Klämmestorpsskolan. 300 meter bort ses Mantorptravets kansli-, restaurang- och läktarbyggnad.

 Bild: Jörgen Auer
Travet ja, dagen till ära kommer några ponnytravare över Västerlösavägen från travbanan. På väg för att känna på grusvägen mot Klämmestorp och vidare bort mot Veta.

 Bild: Jörgen Auer
De försvinner längre in i Klämmestorps björkallé, en väg jag själv tänker ta.

 Bild: Jörgen Auer
Molnen har dragit sig undan, kanske bara rullat ihop gardinen och jag kommer inte att bli förvånad om det är grått och regnigt snart igen.

 Bild: Jörgen Auer
Så möter jag ponnytravarna igen. De är på återväg. Hej, hej.

Bild: Jörgen Auer
Från norr, på andra sidan den 300-400 meter breda åkern hörs det ständiga susandet från förbipasserande E4-bilister. Borde man inte införa en bilfri dag i veckan, eller varannan vecka, så att det blir tyst och stilla även för dem som bor nära trafiktäta vägar? Jo.

 Bild: Jörgen Auer
Här är det lugnare. Jag stannar till i Spångsholm i korsningen Vetavallvägen och Svåsvägen. En bil kommer på den senare för vidare färd mot Sya. Solen tycks ha stannat över Grimstorp. Själv går jag hem. Härifrån tar det bara en kvart. Promenaden i dag tog två timmar. Men så mötte jag också Elisabeth Stenbom och pratade bort en kvart. Vad vi pratade om? Ja, julfirande och katter. Lite häst blev det också. Det blir gärna så i Mantorp.

Inga kommentarer: