tisdag 17 december 2019

Mälardalen och Nordbergh

Bild: Jörgen Auer
Fick syn på den här bilen i dag och tänkte genast: så bra, ännu ett bidrag till min serie om Trailers på svenska vägar. En serie som tittar lite närmare på det företagsnamn som står på lastbilen eller släpet. Jag vill veta var företaget hör hemma och hur många som arbetar där. Den här bilen stod på parkeringen vid Depot Mantorp (Mobilia), men ändå...
Egentligen gäller det här inlägget två företag: Mälardalens Frukt & Grönt, samt Tommy Nordbergh åkeri (vilket det står i det blå fältet på bilen).
Låt mig börja med Mälardalens Frukt & Grönt i Västerås som bedriver handel med frukt, grönsaker och livsmedel och som enligt allabolag.se hade 37 anställda 2018 samt en omsättning på 109, 7 miljoner kronor. Mälardalens trevliga hemsida malardalensfrukt.se (med lättsamma videor) berättar att företaget startades 1973 av Sven-Gunnar Erberth som 1995 efterträddes av sonen Johan Erberth. Företaget har under 2019 levererat över 4 000 olika artiklar och har som slogan: Kortaste väg från jord till bord. Mälardalen levererar färskvaror till butiker, restauranger och storkök (främst i Västerås och dess närhet). 2018 blev Mälardalens Frukt & Grönt utsett till årets företagare i Västmanland.
Tommy Nordbergh Åkeri AB i Hjärnarp (Ängelholm) skrev jag om 14 april 2018, men kan göra det igen. Företaget startades 1963 och har i dag tillgång till 170 lastbilsekipage och närmare 400 anställda. Kärnverksamheten finns i tempererade livsmedelstransporter, både varmt och kallt. Huvudsätet ligger i skånska Hjärnarp, men man har terminaler i Mjölby, Mariestad och Västerås och har flera samarbetspartner. För dem räcker det dock med en, eller som det står på tnordberghs.se: "Det räcker med en samarbetspartner kring allt som har att göra med transporter, lagerhållning och distribution", menandes Tommy Nordbergh, förstås.
På hemsidan står att företaget 2016 omsatte över 600 miljoner kronor. Senare siffra har allabolag.se som skriver att Tommy Nordbergh 2018 omsatte 810 miljoner och hade 380 anställda.
I januari 2019 öppnade Tommy Nordbergh ny terminal i Västerås för omlastning, terminalhantering och lagring av gods. Den terminalen används även av Tempcon Group, huvudägare till Tommy Nordberghs Åkeri (akeritidning.se).

Inga kommentarer: