söndag 27 september 2020

Åby och Spetz först

Söndagsförmiddagen bjöd inte på något roligt väder i Mantorp när Motala Ryttarförenings och Mantorp Hästsportförenings arrangerade hopptävlingar avslutades. Roligare var ridningen.
Inte minst var det roligt att Åby ridklubbs elitlag vann seriehoppningen och kvalificerade sig till allsvenska finalen på Strömsholm 20-22 november.
I Åbys lag red den här gången Paula Unghanse, Siri Swärd, Emma Falk och Sissela Smith. I lördagens omgång red Andrea Falk i laget. Siri hade ingen bra dag på Giske, men det gjorde ingenting för lagets resultat eftersom de andra tre red felfritt och man får stryka lagets sämsta resultat. Åby nollade således och vann klart före Kumla som kom tvåa på sammanlagt åtta fel. Bilden nedan visar Sissela Smith, men inte i laghoppningen där hon red Casemiro CC, för då hade jag redan lämnat Mantorptravet, utan bilden är från 1,45-klassen där Sissela och Dior CC slutade tolva med just 12 fel.

Bild: Jörgen Auer
Andra söndagsresultat att notera är att Fredrik Spetz, Norsholms RF, vann högsta klassen, en 1,45-hoppning. Han och tioåriga Mexico (bilden nedan) var dock inte felfria, utan fick ett nedslag, precis som tvåan Lycketorps Julia Johansson på D Saucedo. Inte en endaste nolla således. Det kan väl betyda att banbyggaren Sara Brink byggt en väldigt svår bana. Tredjeplacerad blev Jennie Juhlin Lundström från Jump Club i Enköping som väl får anses som söndagens mest framgångsrika ryttare. Inte nog med tredjeplatsen på Quebec De Olid. Hon var dessutom både etta och tvåa i en 1,35. Vann med supersnabba Benelli och kom tvåa med Nilia VD Bisschop.

Bild: Jörgen Auer
På tal om Fredrik Spetz så blev det en rolig och söt prisutdelning eftersom hans lille son Axel ville vara med. Det fick han och Axel fick äran och det slitsamma uppdraget att ta hand om den chokladkaka i jätteformat som segern förde med sig. Förutom 5000 kronor, hästtäcke och något mer.

Bild: Jörgen Auer
Så här såg det ut vid prisutdelningen. Fredrik och Axel i samspråk om sina priser och när man får äta dem, medan tredjeplacerade Jennie Juhlin Lundström till vänster och tvåan Julia Johansson till höger funderar på vad de skulle ha gjort annorlunda för att själva ha fått chokladen. 


Inga kommentarer: