lördag 26 september 2020

Kom lagom till 1,30-hoppning

Bild: Jörgen Auer
Aj då, det där ser lite svårt ut, verkar det som några av ryttarna tänkte innan det var dags för en 1,30-hoppning i lördagens version av Motala Ryttarförenings och Mantorp Hästsportförenings nationella hoppningar på Mantorptravets multiarena. Ett arrangemang i dagarna fyra som får goda vitsord av deltagarna. Bra banor, bra närhet, bra organiserat, var omdömen jag hörde. Tävlingarna fortsätter och avslutas i morgon, bland annat med en 1,45-hoppning på förmiddagen.

Bild: Jörgen Auer
-Hej, Jörgen, kul att se dig. Det var ett tag sen, sa glada och alltid lika trevliga ryttaren Matilda Pettersson från Bjärby gård i Norrköping (men hon tävlar för Strömsholm). Att hon här inte verkar veta vilket ben hon ska stå på, beror på att hon just kliver ut från banan efter inspektion av 1,30-klassen. Där lyckades hon emellertid inte alls med Balisco Line. Å andra sidan var hon tvåa med Parkour AK i klassen före (en 1,25) och sa sig vara nöjd med insatserna (förutom nämnda 1,30, antar jag).

Bild: Jörgen Auer
Den som vann den där 1,25-hoppningen var Alva Stålfors-Korsar från RK Udden i Kalmar. Hästen heter Capello S och ekipaget var tämligen överlägset. Hela fyra sekunder före Matilda och Parkour.

Bild: Jörgen Auer
Vann 1,30-klassen i två faser som jag bevittnade gjorde Ella Björklund från Västerås RS på hästen med det långa namnet Quadro vh Schaarbroek Z. Snyggt jobbat!

Bild: Jörgen Auer
Lika snyggt red rutinerade Jill Silvandersson, Norsholms RF, på sexåriga och långt ifrån lika rutinerade Joyko Keysershof och ekipaget tog andraplatsen. Jag berättade för Jill, som jag träffade första gången för så där 25 år sen, att jag bor i Mantorp och egentligen bara var ute och promenerade, men gick in på multiarenan för att kolla lite. Dock hörde jag av mig till Correns och NT:s sportchef Peter Mildaeus och frågade om inte Corren ville ha lite text från tävlingen, nu när jag ändå var där. Jo då, svarade Peter och bad mig skriva till tisdagstidningen. 
Det kan jag ju förstås. 
-Men du skriver väl på din blogg också, undrade Jill och sa att hon läser den ibland.

Bild: Jörgen Auer
När 1,30 var slut gick jag hem. Men passade på att ta en bild på Mjölbys Jennipher Hellqvist och Tingeling när de värmde upp inför 1,40. Ekipaget hade i fredags lyckan att vinna en 1,30-klass, och jag lyckönskade Jennipher till ännu en bra hoppning. Hemkommen kollade jag hur det gick för Mjölbyekipaget. Inte bra. Uteslutning. Andrea Falk, Åby, vann med Karamel de Bo W&S.

Inga kommentarer: