onsdag 30 september 2020

Ännu en fin höstdag

Bild: Jörgen Auer
En bild från dagens Linköping, tagen från en liten berghäll vid Häggvägen nära Berga och Ånestadsskolan. Jag tror att byggkranen står i Berga. Solen är på väg ned. I skuggan är det småkyligt. 

Bild: Jörgen Auer
Vad är detta, då? Jo, dagg på spindelnät i morgondiset. På Tollstad källgårds ägor i Östra Tollstad.
 
Bild: Jörgen Auer
Så här såg det "morgonståndet" ut på lite längre avstånd. Familjen Norlings hästar fanns i närheten och stirrade undrande på mig när jag stannade och fotade nätet. De syns inte på bild här, men jag kan garantera att de var nyfikna. Inte rädda, bara nyfikna. Vad gör han? sa deras huvud- och ögonrörelser. 

Bild: Jörgen Auer
Jag var lika nyfiken jag när jag några timmar senare var på väg mot Linköping från Norrköping och fick syn på den här klara höstfärgen i närheten av Kimstad. Klart att jag stannade då.

Bild: Jörgen Auer
Det gjorde inte de här gässen i morse. Under resans gång ropade de till varandra och deras rop hördes vida kring. Jag tolkade ropen som: snälla, du kan väl säga vart vi ska? Snälla! Säg! 

Bild: Jörgen Auer
Vi ska fånga solen, blev svaret. Eller ropade ledaren: följa solen? Ja, så var det nog.   
Även jag följde solens gång. Personer jag mött i dag: Anna Lönestam, min dotter Pernilla, Per Bergsten, Rebecka Candevi, Christer Kustvik, Samuel Villius, Pelle Johansson, Fredrik Quist, Therese Trogen, Ann-Charlotte Irhede, Zenaida Hadzimahovic, Claes Nilsson, Inga Sundin, Anette Asplund, Hans-Jörgen Sundli, Eijvon Sundli, Maria Landqvist.

Inga kommentarer: