fredag 18 september 2020

I dag blev det Solberga



Bild: Jörgen Auer
Se här! En ny upptäckt. För mig. Jag hade gångvägen genom och förbi Spångsholm i dag och fick syn på en liten stenvalvsbro som jag aldrig tidigare lagt märke till. Men fick jag gå in där? Det vet jag inte, men jag ringde till Jennie på Spångholmens Bed & Breakfast som det stod på dörren att man skulle göra. Inget svar. Jag ville ju bara fråga henne om det var okej att gå vid sidan om huset och ta en bild på bron. När jag inte fick svar sa jag okej själv. Sen återupptog jag min promenad som jag bestämt skulle bli lång i dag.

Bild: Jörgen Auer
Jag passerade Svartån och fortsatte bort förbi Vimne Bränngård och de andra gårdarna innan jag svängde in mot anrika Solberga, känt sedan 1500-talet och sedan mitten på 1800-talet ägt av släkten Dankwardt-Lillieström. Väl framme vid gården svängde jag ner över den gamla träbron (som sedan ett par år är en konstruktion av såväl järn som trä.

Bild: Jörgen Auer

Åh, så fint det är kring Solberga med alla ekar i alléer och på ängar. Underbart. Men så är det också naturreservat där.

Bild: Jörgen Auer

Bild: Jörgen Auer


Bild: Jörgen Auer
Hemvägen var raka spåret. Ut till gång/cykelvägen Mjölby-Mantorp och sen pang på. Öster om Sya tog jag den här bilden på två träd längs bilvägen. Till höger om det högra skymtade vattentornet i Mantorp, 4 kilometer bort. Jag var snart hemma. En lång, men skön promenad. Och fin.






 

Inga kommentarer: