tisdag 15 september 2020

Från bygge till bygge

Bild: Jörgen Auer
Vackra och lummiga Trädgårdsföreningen var välbesökt i dag (även om det inte framgår av min bild). Det var ju så underbart sensommarväder. Jag passade på att bjuda min revisor, Lilla Hjälpredan Anne Haglund på lunch, ja självklart höll vi avstånd, och den intog vi på Stora torget (Mörners) där det var ganska många människor, men ingen trängsel. Vad vi åt? Räksallad, en mycket god sådan, kan sägas. Det var efter den som jag gick en sväng och då bland annat genom Trädgårdsföreningen.

Bild: Jörgen Auer
Vid utgången därifrån tittade jag till nybyggnationen i kvarteret Eddan (Drottninggatan/Apotekaregatan/Trädgårdsgatan/Djurgårdsgatan. När området blir färdigt kommer det att innehålla cirka 230 hyresrätter och ett stort antal garageplatser därunder. I markplanet byggs för butiker och restauranger. Byggstart var hösten 2017 och allt beräknas stå färdigt våren 2021. Se mer på stangastaden.se

Bild: Jörgen Auer
På väg hem till Mantorp tog jag vägen över Malmslätt och Vikingstad. Såg att det byggs även i Vikingstad och läste mig till på linkoping.se att det även här ska bli cirka 230 nya bostäder, samt därtill en ny skola.

Bild: Jörgen Auer
Jag tycker att det ser riktigt trevligt ut. Fina färger och inte bara allt i vitt som mången annan nyproduktion runtom i Sverige tydligt tagit fasta på. 

Bild: Jörgen Auer
Min resa hem bar sen av till Rappestad där jag såg att det grävdes på ridskolan, varför jag svängde in. Jag har ju ändå tagit lektioner här och känner den lite som "min skola" och därmed också ridklubben som "min klubb". Bredvid det så gott som nya ridhuset (nåja, sex år) håller man som bäst på att förbereda utebanan för den fibersand som anländer nästa vecka, berättade Lotta Esping som jag träffade i stallet.
Lotta sa också att ridskolan för första gången någonsin nu har kö. Ett tiotal ridsugna barn och ungdomar väntar på att få plats i ridgrupperna.
-Att stora klubbar i städerna har kö är inte ovanligt. Men vi här ute på landet har inte haft det tidigare. Kanske är det coronapandemin som orsakat kön, gissade Lotta. Rida är ju ändå något man kan göra.
Så är det.

Inga kommentarer: