söndag 14 november 2021

Inget VM än, men OS

Jag ägnade söndagen åt två ting. Först Fars dag, där jag fick besök av mina barn Martin med familj och Pernilla. Andra dottern, storasyster Rebecka hälsade via telefon från Uppsala och Instagram. Tack, alla. Kärt besök och rara ord. Sånt kan man klara sig länge på.
Sen blev det tv. Om detta finns mer att säga. Ta fotbollen. VM-kvalet. Förlusten. Se bilden ovan hur svenske målvakten Robin Olsen hängde som en gräshoppa i luften och tippade Dani Olmos jätteskott i ribban innan svensken sekunderna senare fick se bollen förpassades i mål av Spaniens hjälte för kvällen: 
 
den tidigare så kritiserade Alvaro Morato som som skickade bollen i mål och inte bara gav spanjorerna ledningen med 1-0 utan också, när det blev slutresultatet, en plats i fotbolls-VM 2022. För Sveriges del innebär förlusten att det blir en andraplats i kvaltabellen efter Spanien och en plats i playoff med början i mars. I playoff deltar tolv länder som slåss om tre platser till VM i Qatar 2022.

Ishockey såg jag också. Svenska damerna har ju OS-kvalat i helgen. Jag har sett alla tre matcherna. Hur det blev 3-0 mot Slovakien, 15-0 mot Sydkorea och så i dag 3-2 mot Frankrike. Därmed blev svenskorna så här jublande glada som på bilden. Jag tycker att de spelade väl. Men det var inte särskilt förvånande. Däremot blev Frankrike en glad överraskning. Kul att fler länder börjar bli riktigt skickliga. Men det var bara Sverige som blev OS-klart i den här gruppen. Grattis.

Inga kommentarer: