måndag 29 november 2021

Mysigt, kallt och VM-guld

                   

           Bild: Jörgen Auer

Kväll. Lamporna lyser i fönstren. Vi har det varmt och skönt inomhus. Äter. Ser på tv. Umgås. Relaxar.

Bild: Jörgen Auer

Men det är ganska kallt ute. Så där en -7. Det var kallt redan i morse, men skönt ändå när det biter lite i kinderna. På min vanliga morgonpromenad såg jag Viby kyrka ur ännu en vinkel. Intressant, var min tanke medan jag tog av mig tumvantarna och fumlade med mobilkameran.

Bild: Jörgen Auer

På eftermiddagen tog jag en kort rundtur med bilen. Bara för att. Såg Mantorp, Sya, Spångsholm, Gotttlösa. Och snökristaller i backspegeln. 

Bild: Jörgen Auer

Men finast var solen som liksom sköt strålar över eftermiddagens himmel. Jag tyckte det var så vackert att jag svängde av gamla Riksvägen mellan Mantorp och Sya för att kunna föreviga stunden. Här är den.

Bild från Svt

Dagens bästa: naturligtvis VM-guldet i dubbel för svenska bordtennisparet Mattias Falck och Kristian Karlsson som i finalen besegrade ett sydkoreanskt par med 3-1 i set. Guldet är Sveriges första i herrdubbel sedan 1991. Undra på att tv-sportens Marie Lehmann ser något förvånad ut. 
I natt blir det ny svensk medalj. Kanske guld. För klockan 02 sänder Svt1 singelfinalen mellan 19-årige Truls Möregårdh och Fan Zhendong. Kan sensationen, 77-rankade Truls skrälla mot världsettan? Hoppas så.

Inga kommentarer: