fredag 3 juni 2022

Gladfotboll och dödsfall

Bild: Jörgen Auer
Var på allsvensk fotboll i dag på Linköpings Arena och såg serieledande Rosengård besegra hemmalaget Linköpings FC med 4-3. 
Målfest får man väl kalla matchen, men feststämningen uteblir i efterhand med tanke på att det strax före matchen skedde ett förmodat mord i tornet till vänster på bilden där en kvinna föll ut ur ett fönster och skadades svårt och senare avled på Universitetssjukhuset.

Bild: Jörgen Auer
Efter matchen och utan att veta mer om händelsen i tornet än att ambulanser varit där och att en människa fallit från ett fönster, vilket stod att läsa på nätet under matchens gång, såg jag mig omkring lite i Linköping. Bortom Stångebro vakade som alltid domkyrkan.

Bild: Jörgen Auer
På Järnvägsgatan var det visserligen några bilar i kö, men i det stora hela verkade det lugnt i stan och trafiken.

Bild: Jörgen Auer
Frimurarehotellet väcker alltid minnen. Det var ju där jag 1975 mötte min blivande hustru Inger, tillika mor till mina barn.

Bild: Jörgen Auer
Var är det här? Jo, på Vasavägen vid Raoul Wallenbergs plats.

Bild: Jörgen Auer
Här då? Ja, det är ju rakan på gamla E4-an utanför Vikingstad. 
Sen var jag snart hemma och kunde se Frankrike-Danmark i National League. En match som danskarna överraskande vann med 2-1 efter två mål av Andreas Cornelius, proffs i turkiska Trabzonspor.
Efter den danska prestationen läste jag att kvinnan i tornet hade avlidit.
En sorglig dag trots all gladfotboll.

FOTNOT: Tre veckor senare, närmare bestämt 22 juni lägger polisen ned utredningen om dödsfallet vid Linköpings arena. Nu pratar man inte längre om förmodat mord, utan anser att kvinnan på något sätt fallit ut ur fönstret för egen hand.







Inga kommentarer: