tisdag 28 juni 2022

På resande fot

Bild: Jörgen Auer
Så skönt med regn i dag. Och vilken fin kväll det blev. I alla fall för oss som har glädjen att vara hyresgäster på Uljebergs Säteri i Mantorp.

Bild: Jörgen Auer
I helgen har jag varit i Uppsala och Gävle. Bilden här är från badplatsen vid Wiks slott utanför Uppsala. 

Bild: Jörgen Auer
Själva Wiks slott ser ut så här och ligger alldeles intill Mälaren i Balingsta socken i Uppsala kommun. I dag hotell och konferensanläggning.

Bild: Jörgen Auer
Tivoli? Visst. I Furuvik utanför Gävle. Jag har inte varit här sedan jag var barn men har tyvärr inga minnen kvar härifrån. Måndagens besök var väl så där för egen del, men barn och barnbarn tyckte det var kul. Och skönt. Inte minst det stora poolbadet som numera finns i Furuvik.

Bild: Jörgen Auer
Ett annat bad finns vid Vårvik, inte så långt från Furuvik. Här var jag och två andra av de mina i morse. Trevligt ställe där jag tydligen var dagens första gäst på Peters sjökrog. Och det redan innan öppningsdags.

Bild: Jörgen Auer
Sen blev det hemfärd. Och regn från Flen till Linköping. Men hemma på Uljeberg hade regnet redan passerat. Det första jag gjorde vid hemkomsten var att ta en promenad. Samt ta den här bilden.

Bild: Jörgen Auer
Efter en sådan helg vill jag gärna passa på och tacka min bil. Även Bilbörsen får ett tack för att ni sålt så bra bilar till mig. Den här Kia Niron är min femte Kia. Eller är det sjätte?

Inga kommentarer: