onsdag 22 juni 2022

Sunnemo Åkeri på besök

Bild: Jörgen Auer
Åter har det blivit dags för ett nytt företag i min serie Transport på svenska vägar. Så särskilt nytt är inte Sunnemo Åkeri AB, förstås. Bara för en som aldrig tidigare stött på en bil därifrån. Nu fick jag syn på en vid Circle-K i Mantorp.
Från Sunnemo sex mil norr om Karlstad i Värmland till Norrköping och från samma Värmland till Mälardalen går det dagliga transporter genom Sunnemo Åkeri AB:s fjärrbilar. Företaget har 19 bilar totalt och 32 anställda, uppger hemsidan fairtransport.se/company/sunnemo-akeri-ab.
Sunnemoföretaget grundades 1998 och är dessutom underleverantör till LBC Frakt Värmland. Åkeriet är också medlem i Sveriges Åkeriföretag och Fair Transport, vars tankar kring hållbarhet, trafiksäkerhet och arbetsmiljö man finner viktiga och relevanta.
Årsomsättningen landade för år 2021 på drygt 47 miljoner kronor, uppger allabolag.se

FOTNOT: Transport på svenska vägar vill endast försöka ta reda på varifrån alla transportbilar kommer. Jag är inte ute efter det stora scoopet och jagar inte sensationer. Jag är bara nyfiken på var alla transportföretag, svenska som utländska, hör hemma. Kan jag hitta upplysning om omsättning och antal anställda så vill jag gärna notera det också.

Inga kommentarer: