onsdag 12 april 2023

På grottbesök i Malexander

Bild: Stina Boel Auer
Pelargrottan i Malexander är egentligen ingen grotta, men häftig ändå. Man undrar ju om det här kan ha varit boplats någon gång på stenåldern, eller så. Hur som är det en trevlig plats att beskåda. Dessutom lätt att ta sig till. Vägen fram till grottan börjar inne i samhället vid vägskylt Pelarvägen.

Bild: Jörgen Auer
Barnbarnet Stina Boel gillade också besöket. Det gör de flesta barn. Ja, vuxna med, naturligtvis. Jag har varit här förut och en gång när en skolklass var där samtidigt. På utflykt med matsäck och allt. Det hade inte vi med oss denna påsklovsdag.

Bild: Jörgen Auer
På tillbakavägen mot Kisa tog vi en omväg och åkte in mot vägskylt Mjölsefall. Den vägen går bland mycket annat även förbi sjön Övre Föllingen (där Pinnarp ligger) och så här kan vyn där se ut. Man passerar även den stora gården Mjölsefall innan man är ute på vägen mellan Ulrika och Kisa. 

Bild: Jörgen Auer
En annan vy och en annan sjö. Bilden togs vid min hemfärd från Kisa mot Mantorp. Det här är Mörkviken i Drögen där isen ännu ligger och vägen är Ulrikavägen som nära nog smeker vattnet vid sjöns sydspets. Ett par hundra meter följer vägen vattnet.
Dagen blev riktigt trevlig. Förutom ett besök i Malexander hann barnbarnet och jag med en långpromenad (hon cyklade) runt nästan hela Kisa. 

Inga kommentarer: