tisdag 11 april 2023

Stopp för Thell About You

Bild: Jörgen Auer
Andelsägda travhästen Thell About You har tävlat färdigt. En gaffelbandsskada sätter tyvärr stopp för vidare tävlan för det fyraåriga stoet som i framtiden får bli avelssto och mamma i stället. Karriären blev kort, åtta starter, varav tre segrar och insprungna pengar stannade på 124 500 kronor. Annandag påsk visade tränaren Stefan Pettersson och skötaren Sara Andersson hästen för några av andelsägarna i Sebastians Vänner  HB (däribland jag) på anläggningen i Björkhult mellan Östra Tollstad och Västra Harg.

Bild: Jörgen Auer
Tränare Stefan visade var skadan sitter (vänster bakben) och förklarade även att den var svårare än normala gaffelbandsskador och prognosen för ett framtida tävlingsliv var dyster.
På ett Teamsmöte under måndagskvällen bestämdes att Tomas Thells ettåriga uppfödning Smith and Thell (lillasyster till bolagets första häst Bästa Sebbe) blir bolagets nya häst, dock ännu för ung för att tävla, men som ska tränas av Stefan Pettersson även om Tobias J Gustafsson inleder träningen för den 2022 födda hästen.
Sebastians Vänner HB har vidare option på köp av eventuell avkomma 2025 efter Thell About You som ska betäckas med Express Bourbon. 

Inga kommentarer: