torsdag 20 april 2023

Sådant hjärta, sådant liv

Bild: Jörgen Auer
Var i Bäckhult några timmar i dag. Bara för att. Det var Stina Boel och jag. Vi samlade ihop lite skräp. Satt i bilen och åt lite matsäck. Vädrade lite i huset och borstade ut några flugor i fönstren. Samt la några pusselbitar i det övervintrade pusslet på stora bordet i stora rummet. Just det, jag sågade och slängde en fallen syrén också. Och tog äntligen bort det fotbollsmål som aldrig blev inplockat i höstas.

Bild: Jörgen Auer
Vi såg två orrar på vägen också. Att bara en kom med på bild beror på att den ena var snabb att förflytta sig när den fick syn på oss och bilen. Den andra undrade vad vi var för ena och verkade vilja ta reda på det innan det var dags att fly. 

Bild: Jörgen Auer
Det var en fin dag. Kvällen likaså. Och när mörkret lade sig över ladugården på Uljeberg var det riktigt vackert. Lite mystiskt och spännande. Stämningsfullt.

Bild: Jörgen Auer
Och himlapällen drog sig mot rött. Eller om det var molnen, kvällen i helhet, eller hjärtat som ville att det skulle vara så? Sådant hjärta, sådant liv, som jag brukar säga. I alla fall säger jag det nu. 

Inga kommentarer: