fredag 28 april 2023

Underbart i Bäckhult

Bild: Jörgen Auer
När mår man som bäst? Ja-a, när man är sig själv, tror jag. Och när är man det? När man är själv. Ensam. Strövar omkring, gör vad som faller en in. Vilar när man vill, gör bara sånt som är nödvändigt för stunden, eller ägnar dagen och stunden åt att bygga för framtiden - nästa dag. Och nästa.
I dag var jag i Bäckhult några timmar och njöt av tillvaron. Betraktade naturens skönhet även om det inte är full vår ännu och den vackraste årstiden inte slagit ut i full prakt. Drögen låg inbjudande blå, men jag väntar på betydligt varmare temperaturer såväl på land som i sjön. Och nej, det är inte jag som bor så här. I Bäckhult finns åtta hushåll. Det här är det med bästa utsikten. Jag är dessutom numera endast gäst i verkligheten.

Bild: Jörgen Auer
Jag gick i skogen också. Underbart. Blå- och vitsippor tävlade om vilka som kunde dra till sig mest uppmärksamhet. Jag tror att de blå vann. Den här lilla dammen, eller om det är ett vattenhål, låg så stilla den kunde. Vattnet rörde sig inte, jo, en gång måste nog något ha flugit över ytan för den krusades plötsligt. Eller kom rörelsen underifrån? Var det kanske paddor? Annat?

Bild: Jörgen Auer
Det här är inte Drögen, utan Ämtefallsjön nära Ulrika. Jag stannade till här på nervägen till Bäckhult bara för att njuta av himmel och "hav". Och sol. Mycket blått, men också vitt. Flott! 
I övrigt denna fredag? Tja, jag skrev ju inledningsvis om när jag mår som bäst och kan avsluta på samma tema, i dag var det vilodag. Sådana dagar ägnar jag i stort endast åt tankeverksamhet och mixar det med promenader och estetik. Det senare brukar beskrivas som förmågan att uppfatta sinnesintryck, vilket jag anser mig ganska bra på. I alla fall erfaren.
Och jag vill bli ännu bättre.

Inga kommentarer: