fredag 19 maj 2023

Jag läste, läste och läste

Bild: Jörgen Auer
Vilken härlig da' tralala. Ja, solsken igen, men absolut inte för varmt. Jag gjorde inte många knop denna Kristi himmelfärdsdag. Satt mest och läste. Och läste och läste. Jag läste nämligen tre böcker samtidigt. Inte för att skryta om hur mycket jag läser, utan för att det bara blev så. De låg uppslagna upp-och-ner på tre olika ställen i lägenheten och därför tog jag med mig alla tre ut. Ett kapitel i ena boken, sedan ett i den andra, och så några ord i den tredje. Så där höll jag på ett par timmar och nu kanske du undrar vad jag läste? 
Det ska jag tala om: dels var det Ur Norrköpings historia, dels Herman Lindqvists bok om Gustaf Mannerheim samt även Sohlmans Conversation guide med svenska, finska, tyska och italienska.
Hur mycket jag i skrivande stund minns om vad jag läste? Hm, nästan ingenting.

Bild: Jörgen Auer
Men tiden gick. Då och då reste jag på mig för att: gå på toan, hämta nåt att dricka, ta en kortare promenad, titta på de nyanlända korna som har kommit till Uljeberg för sommarbete, prata med hästarna, äta, gå omkring och prata i telefonen, eller bara för att sträcka på mig.

Bild: Jörgen Auer
Just det. Ett par gånger reste jag också på mig bara för att konstatera och njuta av hur vackert det är. När kvällen kom bjöd mina trevliga grannar på mat och fika. Tack. Eller som man säger i Finland: Kiitän, minulla oli erittäin hauskaa (tack, jag har haft mycket trevligt). 

Inga kommentarer: