måndag 1 maj 2023

Tänk, så det skiftar

Bild: Jörgen Auer

Tänk att det kan skilja så mycket på väder och vind från dag till dag. Ibland till och med samma dag, från en stund till en annan. Fast den här bilden är inte från i dag. Nej, vi ser det, säger de tvärsäkert, de som vet. Och hur kan de säga så? Jo, för att solen spred sitt ljus under söndagen. Åtminstone där jag befann mig 30 april.

Bild: Jörgen Auer
Och så kontrasten! Dagens "eviga" regnande. Fast det behövs, det behövs. Jag vet. Jag hade regn större delen av vägen från Norrköping till Uppsala och här vid Hjulstabron var regnet tämligen kraftigt. 
Dagens bästa 1 maj: Reprisen av P4-dokumentären Det stora tunnelraset och kärleken. Tack för det fina sällskapet under bilresan. Tunnelraset 1965 hade fallit i glömska hos mig, men i dag kom minnena tillbaka och jag kände igen en hel del av händelserna i dokumentären. För jag minns nu att jag intresserat följde vad som skrevs och rapporterades om de två instängda. 
I övrigt? Norrköping Dolphins vann den tredje SM-finalmatchen i basketslutspelet och leder med 2-1 i antal matcher (i bäst av sju) mot Borås-
I fotbollsallsvenskan fick IFK Norrköping med sig en poäng hem från kamratmötet i Göteborg efter 1-1-matchen. Göteborg tog sin första poäng för säsongen och fick äntligen in en boll framåt. Men är kvar på sistaplatsen i tabellen där Norrköping är femma med åtta poäng. 
Solsken i morn? Kanske. Jag tar nog en bild. Och lägger upp här eller på Facebook.

Inga kommentarer: