onsdag 3 maj 2023

Kulturell med Kurelid

Bild: Jörgen Auer
Altarskåpet i Gamla Uppsala kyrka är ett mästerverk från 1400-talet. Det fick jag klart för mig i dag när jag ville bli lite mer kulturell. Jag hade trevligt sällskap i form av Precis som jag landsboende Johan Kurelid som tillfälligt bor i Uppsala. Precis som jag  gillar han det här altarskåpet.Ett sånt skåp skulle man ha, tänkte vi nog båda två. Enligt en broschyr i kyrkan är trean från vänster i nedre raden vår bibelfavorit Maria Magdalena, hon som bland annat smorde Jesus med olja och var en av Jesus följare tillsammans med lärjungarna,

Bild: Jörgen Auer
Uppsala högar tornade upp sig och nådde nästan upp till molnen. Tänk om det inte alls ligger kungar i högarna, utan samhällets olycksbarn i form av flåbusar och skökor, gissade vi. Nä, så sa vi inte,  mördare och horor, sa vi. Eller avrättade "feltänkare". Det kan vara vad som helst i de där högarna. Bara en jävla massa sten, kanske. Eller labyrinter och blindgångar som leder fram till en skatt!

Bild: Jörgen Auer
Därefter träffade jag bror. Han heter Crister, eller rättare sagt han stavar sitt namn på det viset. Och är min bror. Vi gör en resa. Mer om detta kommer. 

Inga kommentarer: