tisdag 23 maj 2023

Röda gullvivor i Kisa

Bild: Jörgen Auer

Måndagens bästa? Hm, det var absolut att få vara med åttaåriga barnbarnet Stina Boel i Kisa några timmar. Jag hämtade henne i skolan och vi åkte genast till Frendo och köpte glass. Sen åkte vi hem till henne och klippte gräs. Alltså jag klippte. Hon gungade i trädgården under tiden och pysslade med lite av varje. En sallad gjorde hon visst. Och sa att det var spagetti och köttfärssås. Efter det satt vi på altanen en stund, drack vatten. Vilade i värmen. Diskuterade lite kring olika hundraser för hon hade tydligen varit hundvakt i helgen, om jag fattade henne rätt. Eller kanske att hon bara gick ut med hunden och fick hålla i kopplet. Charlie heter den. Troligen en King Charles spaniel.
Sen ville hon leka en konstig lek. 
"Jag kan försvinna. Om du sitter i en stol där borta och räknar högt till tre medan jag springer iväg så kan du inte se mig". 
Eh, nähä.
Tre gånger sprang hon. Jag räknade till tre. När jag kom till tre var hon som uppslukad av jorden. I själva verket var hon bakom garaget. 
Efter det såg vi på tv en stund. Jag ville kolla lite på Danmark-Sverige i hockey-VM, men plötsligt visades Svt 24 och barnprogram!
"Det var du själv som tryckte på den kanalen när du somnade", sa hon och tittade på fjärrkontrollen som jag höll i handen.
Hm.
Nåja, hockeyn var inte så viktig, inte barnprogrammet heller, så vi stängde av ungefär samtidigt som hennes mamma kom hem.
Nej, har du klippt gräs. Så bra, tack, sa Pernilla.
Några blommor sparade jag. Sålunda gick klipparen runtom några skogsförgätmigej och även röd gullviva fick vara ifred.

Inga kommentarer: