tisdag 16 maj 2023

Vid Krampen en liten stund

Bild: Jörgen Auer
Stannade till vid lilla sjön Krampen i dag. Det finns flera sjöar med detta namn i Sverige, men just den här sjön ligger så där en sju kilometer nordväst om Kisa, längs Ulrikavägen. Visst, jag har badat i sjön för några år sedan, men jag har aldrig varit just där jag var i dag och inte badade jag heller. Jag ville bara vara. Hur som helst så var det vackert.

Bild: Jörgen Auer
Och jag skymtade ett hus längre bort, längre in i en liten vik. På kartor kunde jag sedan se att det heter Stubbstugan. Det var något som gått mig förbi, trots att jag tidigare besökt Boxhult alldeles i närheten.

Bild: Jörgen Auer
Jag tog mig en liten skogspromenad även på andra sidan Ulrikavägen. Den här stora stenen fann jag särskilt fin. Som ett skepp i skogen, eller en strandad val. 

Bild: Jörgen Auer
Från en höjd hade jag tämligen fin utsikt över såväl sjö som väg. På Wikipedia läste jag att Krampen har en area på 0,0861 kvadratkilometer och ligger 178,4 meter över havsytan. Som jämförelse kan närbelägna och betydligt större Drögen (min sommarsjö) nämnas: den är 8,85 kvadratkilometer stor och ligger 155 meter över havsnivån.

Bild: Jörgen Auer
Några timmar senare hade jag vägen förbi Krampen på nytt efter att ha varit i Kisa. Inga bilister eller andra trafikanter syntes till så jag vågade mig på att stanna på vägen tillräckligt länge för att hinna ta en bild. Kvällen var i antågande.

Inga kommentarer: