tisdag 23 maj 2023

Kidjo så strålande glad

Bild via TV4
Vad som var tisdagens bästa händelse varierar förstås väldeliga mellan alla som blir tillfrågade om just detta. Själv svarar jag utdelningen av Polarpriset där Tilde de Paula Eby med sedvanlig ackuratess och smittande glädje skötte programledarsysslan i TV4-sändningen. Men än mer imponerades jag av pristagaren och artisten Angélique Kidjo. Särskilt av hennes sång under tacktalet: underbart fint. Tack. Dessutom var hon så glad och dansant. Hon strålade. Och var så stolt över priset. Övriga pristagare var estniske kompositören Arvo Pärt och skivbolagsgrundaren Chris Blackwell (Island Records). För övrigt var singer songwritern Cat Stevens (numera Yusuf Islam) bland de 500 inbjudna gästerna och kom dit med sin syssling Sissela Kyle. Cat Stevens var en av mina favoriter i början på 70-talet och jag lyssnade mycket på hans låtar under mina studieår i Ryd.

Bild: Jörgen Auer
Mer om tisdagen? Ja, vad finns att säga om den? Jo, jag gick min gamla runda, Vetarundan. Stora rapsfält lyste gula mellan Veta och Klämmestorp.

Bild: Jörgen Auer
Och allén vid Klämmestorps gård grönskade som en djungel. Så fint, så fint. Därtill bidrog tunna slöjmoln till att det inte var så varmt, utan behagligt om än lite klibbigt. Ja, och sen var jag hos Thomas och Lillan Spångberg på "min" gamla gata Prästgårdsvägen och fikade. Det var trevligt. Thomas som för övrigt cyklade om mig i allén på bilden. 

Inga kommentarer: