fredag 28 juni 2024

Härlig resa vid Bråviken

Bild: Jörgen Auer
Färjan mellan Vikbolandet och Kolmården, eller rättare sagt mellan Skenäs och Säter tar 20 minuter. En fin färd när det är så soligt och varmt som under onsdagen.

Bild: Jörgen Auer
Resans mål var Nävekvarn. Premiär för mig, dock inte för mina reskamrater Mats och Berit Gustavsson från Norrköping.

Bild: Jörgen Auer
De tassade lätt omkring på skogsstigar och klipphällar och visade mig de sköna områden som omger Sörmlandsidyllen.

Bild: Jörgen Auer
I och för sig kan man väl påstå att jaha, så här ser det väl ut på många semesterorter längs Östersjökusten. Marina, camping, bad, promenadleder, glasskiosk,  restaurang.
Men Nävekvarn har mer att erbjuda.

Bild: Jörgen Auer
Som en ännu verksam Folkets Park. Trevligt. 19 juli blir det dansbandskväll med Jive. 10 augusti Björn Rosenström och Det jävla bandet och sommarens höjdpunkt 23 augusti med En jäkla massa schlager med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing.

Bild: Jörgen Auer
Och här finns ett naturreservat, museum och mycket annat. Under vårt besök var det konstutställning med verk av Birgit Bergfelt och Kerstin Nordh. Birgit var glad över besöket. Ungefär 800 personer bor i Nävekvarn, bland dem de två utställarna.

Bild: Jörgen Auer
Inte lika trevligt var att se några skarvar. Men de har naturligtvis rätt att leva, de också. Men jag gillar dem inte, pga av deras fullkomliga nedskitande av små öar och hällar.

Bild: Mats Gustavsson
Det är nåt visst med vatten. Till och med att bara sitta och titta på det känns speciellt. Här har vi förflyttat oss till Östergötland och Marmorbruket.

Bild: Jörgen Auer
Och detta är resans värdpar: Berit och Mats Gustavsson. Tack för trippen.

Bild: Jörgen Auer
Och för promenaderna, förstås. Fast egentligen var det enligt mitt tycke för varmt för motion. Och för lite skugga.

Bild: Jörgen Auer
Som avslutning åkte vi till Brostugugölen nära Åby där Berit och hennes syster hyr en liten stuga. Hon räfsade bort lite skräp från vattnet innan Mats och hon badade. Det var 24 grader i vattnet.

Bild: Jörgen Auer
Torsdag morgon förstod jag tidigt att det åter skulle bli en solig dag. Fredagen lär inte bli lika varm. Skönt.

Inga kommentarer: