onsdag 5 juni 2024

Trädgård och fotboll

Bild: Jörgen Auer
Dagen före Sveriges nationaldag 2024, vad vet jag om den? Gjorde jag nåt? I så fall vad och var?
Hm. 
Jag räfsade gräsmattan och la räfset (släkt med raffset?) i en plastsläkt som jag någon timme senare slängde på Mantorps ristipp.
Men mer? Nej, jag gjorde inget. Jo, handlade på City Gross, samt skänkte en femtiosedel åt en fattig.
Blommorna på bilden ovan växer i min trädgård och sägs enligt appen google lens vara fläderiris.

Bild: Jörgen Auer
Annat i samma trädgård är de här rosalila blommorna. Google lens säger att det är skuggnäva. Wikivand säger att det finns 430 arter i nävesläktet. Blomsterlandet.se nämner att nävorna är väldigt tåliga. Skuggnävor tål ju till exempel att växa i skuggan, naturligtvis.
Visst, ja. Sen ägnade jag två timmar åt fotbollslandskampen Danmark-Sverige som slutade 2-1. Matchanalys: Danmark var bättre och hade bollen i sin ägo längre stunder än Sverige. Jag tyckte det var lite kul att stjärnan Christian Eriksen fick avgöra matchen med ett riktigt snyggt mål. Svenska anfallsspelet var stundtals riktigt bra, Alexander Isak gjorde målet. Försvarsspelet däremot? Nej. Inte bra. För många felpass och för många missar i markeringsspelet.
Just det ja. Jag tippade också hur det ska gå i EM-slutspelet i fotboll (herrar) i Correns EM-tips. Nej, ett sådant tips hittar du inte i tidningen, varken i papper eller digitalt. Det går ut till anställda och före detta anställda som i sin tur kan skicka det vidare till släkt och vänner.
Jag räknar förstås med att vinna. Fast det gör väl alla som deltar?
Avslutar kvällen med Alla mot alla i Kanal 5.


 

Inga kommentarer: