onsdag 12 juni 2024

Väntat guld för Duplantis

BIld via Svt
Friidrotts-VM är slut för den här gången. Två svenska guld blev det. Detta genom den konditionsstarke mästerskapsgångaren Perseus Karlström i gång 20 km och så naturligtvis Armand Duplantis i stavhopp.

Bild via Svt
Duplantis var som vanligt överlägsen resultatmässigt och tog 6.10. Försökte även på världsrekordhöjden 6.25, men får vänta på den centimeterhöjning han eftersträvar från sitt nuvarande rekord på 6.24.

Bild via Svt
En tredje svensk medalj fixade ju Carl Bengtström under tisdagen på 400 meter häck där han även slog Sven Nylanders tidigare svenska rekord på 48.98 från OS i Atlanta 1996. Det nya rekordet lyder på 48.94.
Andreas Almgren blev "bara" fyra på 10 000 meter och var mycket besviken efter loppet där han nog spurtade lite för tidigt. Hade han väntat 150-200 meter till innan han drog upp spurten kanske han hade haft mer att ge på de sista 100 meterna.
Lika mycket som Bengtström imponerade så gjorde många svenska kvinnor ett väldigt bra EM. Sprintsidan blir rolig att följa framöver med Julia Henriksson och Nora Lindahl i täten. Och talar man om sprinters så måste förstås också Henrik Larsson nämnas. Och Erik Erlandsson, förstås.
Ingen av våra sprinters når dock inte finalerna i OS. Men till nästa EM är de nog med och slåss om medaljerna allihop.
Italiens deltagare gjorde ett lysande EM och vann medaljligan överlägset. Tyvärr var inte arrangörsskapet av samma kaliber. Massor av missar, små som stora solkade medaljerna och EM i Rom 2024 kommer nog inte att minnas som det bästa någonsin.







Inga kommentarer: