söndag 9 april 2017

Intressant utflykt österut

 Bild: Jörgen Auer
Söndagsutflykten gick österut. Mot Söderköpingshållet. Linköpingsvägen. Vi stannade några kilometer före Västra Husby. Hos Butiken på landet som ligger vid Minsjö säteri som ägs av Gabriella och Johan von Kantzow. Mycket trevlig och snygg klädesbutik. Så där skulle jag också vilja bygga om en ladugård om jag hade någon.

 Bild: Jörgen Auer
Minsjö har gamla anor och ligger vid sjön Asplången som även är en del av Göta kanal. Som ung bodde jag nio somrar inte så långt från Minsjö och badade ofta i sjön. Märkligt nog var Torulf Nilzén från Linköping också på besök i Butiken på landet samtidigt som jag och han sa: bodde inte du som ung en bit längre bort här? Jag var här med din bror en gång på 60-talet. Oj, sa jag. Vilket minne! Men det stämmer. Mina föräldrar hyrde Knutstorp nio underbara somrar. Tänk att du kommer ihåg det.

 Bild: Jörgen Auer
Från Minsjö åkte vi vidare till Thorstorps gård nära Söderköping. Trevligt ställe med en trevlig inredningsbutik. På gården, som drivs av Kerstin Bergström och hennes dotter Magdalena Holström, kan man också fika, vilket vi gjorde. Samt tittade på de gamla byggnaderna. Thorstorp har även Bed & Breakfast. Samt stall och flera hästar!

 Bild: Jörgen Auer
Därifrån tog vi oss till Vänneberga gård (drivs av Annika Altnäs och Janne Nystedt) som ligger så här fint med utsikt mot Göta kanal. Även Vänneberga ingick som de andra i något som kallas östgötalantdagar mellan Roxen och Söderköping.Även Lanthem i Lillkyrka tillhörde de gårdar som ingick och så även Fröö gård. I Vännebergas gårdsbutik kan man handla en massa saker som handlar om odling och trädgård, och där finns även saker för barn.

Bild: Jörgen Auer
Och i restaurangen har man den här utsikten. Det finns även en terrass med samma utsikt. Men i dag blåste det lite väl mycket. Vi återkommer. Liksom även till Thorstorp som har intressanta inredningsdetaljer.

Inga kommentarer: