söndag 30 april 2017

Många ville åka i mc-kortegen

 Bild: Jörgen Auer
 Den traditionella mc-kortegen från Linköping till Skänninge på Valborgsmässoafton  hade väl fler deltagare än tidigare? I alla fall kändes det så¨när jag åsåg kortegen på Malmslättsvägen. Om det brukar vara kring 500 så gissar jag att det var 600 i år.

 Bild: Jörgen Auer
Dessutom tyckte jag att många åkte bra mycket fortare än de brukar göra - dock inte de på bilden. Och det var ganska långt mellan ekipagen förbi Gamla Linköping, varav följde att kortegen inte såg lika mäktig ut som tidigare år. 

 Bild: Jörgen Auer
Men det kanske bara var där jag stod som det kändes så och jag kanske är ensam om funderingen.

 Bild: Jörgen Auer
Hur som helst med den saken. Jag tycker det är en ganska trevlig tradition. Inte bara för dem som åker, utan även för oss som tittar på. Det här var första gången jag såg kortegen på Malmslättsvägen. Bättre plats har jag haft. Nästa år får det nog bli inne i centrala Linköping, eller som tidigare någonstans mellan Mantorp och Skänninge eller i Sjögestad. Det blir roligare bilder där.

Bild: Jörgen Auer
På tal om bild. Den här duger bra, tycker jag. Tagen i kväll på hemväg från Linköping via gamla riksettan. Strax efter Sjögestad motell på höger sida. Vid Högstorp, där dessa raka björkar bildar ridå. På riktigt anser jag att de träden och den nedåtgående solen gjorde min dag. Ja, och tvååriga barnbarnet Stina Boel också, förstås. Även hon tittade på mc-kortegen, men sa inte så mycket om den.Ska bli spännande att höra i morgon vad hon kommer ihåg om motorcyklarna. Eller såg hon något annat?

Inga kommentarer: