lördag 1 april 2017

Uppe på Borgarberget

 Bild: Jörgen Auer
Kisa kyrka ligger fint i den kuperade terrängen. I Kisa kan man bokstavligen "skene gate upp och gate ner" på flera gator och vägar. Kyrkan, med anor från 1200-talet fick under 1750-talet ungefär det utseende den har i dag. Av den medeltida kyrkan återstår i dag långhuset, läser jag på wikipedia.

 Bild: Jörgen Auer
Öster om kyrkogården tornar Borgarberget upp sig. Jag tog mig upp i dag. Därifrån har man fin utsikt. De här tre bilderna är tagna från berget. Här bort mot Kisasjön och sågen på andra sidan vattnet.

Bild: Jörgen Auer
Och här blickar jag söderut och ser delar av Singelberget med Bergdala och några villor vid Enebygatan. Det vilar ett härligt lugn i skogen på berget och utsikten är formidabel. 

 Bild: Jörgen Auer
Kamerazoomen trycker ihop bilden så att man mot norr tror sig se de gula byggnaderna på Hargs gård (lite till höger) ligga inne i Kisa. Vilket de alltså inte gör, utan 400 meter norr om byn.

Bild: Jörgen Auer
Även Fimongatan leder norrut. Jag vet, för jag har promenerat runt hela Kisa. Ska nog snart göra det igen, tror jag. Vid nästa besök, kanske?

Inga kommentarer: