söndag 11 juli 2021

Goda våfflor i Öknehult

Bild: Jörgen Auer
I dag har jag gjort mitt första besök hos Ninni och Michael på Öknehults Våffelcafé utanför Kisa.
Vad kan jag säga om det besöket? Jo, att det inte lär bli det sista. Så goda glassvåfflor har de att ett återbesök är ett måste. 
Ninni Mankefors och Michael Holgersson arrenderar Öknehult av Vasaparken och har ägnat första året åt att renovera byggnader och stall samt åt att gallra och rensa upp vid stranden och dessutom renoverat hopptornet i Stensjön med tillhörande bryggdelar.

Bild: Jörgen Auer
Öknehults Våffelcafé är beläget 80 meter från vattnet, således längst ner på Öknehult som för övrigt ligger 11 kilometer nordväst Kisa. Exakt hur framtiden kommer att se ut på den gamla kursgården är svårt att uttala sig om, men gissningsvis ingår någon form av ridning i verksamheten liksom uthyrning av bostäder eller lägenheter. Här driver Micke och Ninni också Holgerssons grisar och lamm.
 
Bild: Jörgen Auer
Så här fin har utsikten mot Stensjön nu blivit från våffelcaféet som är inrymt i det tidigare vandrarhemmet. 

Bild: Jörgen Auer
Varför inte kombinera ett besök i caféet med ett i sjön? Alla nya entreprenörer, ja gamla också, är värda minst ett besök, anser jag. 

Bild: Jörgen Auer
Öknehult hör sedan gammalt ihop med hästar, gammal skjutsstation som det är. Och de senaste 50 åren har ju tusentals ridintresserade barn och ungdomar varit här och ridit på sommarläger under den i fjol bortgångne Lars Hansons ledning. Även Ninni och Michael har hästar på dagens Öknehult, sex stycken, och förhoppningen är att gården ska komma igång med någon form av ridutbildning och fortsätta vara ett namn för hästälskare.

Inga kommentarer: