tisdag 20 juli 2021

Hellmann firar 150 år

Bild: Jörgen Auer
Här står en jubilar och vilar på ett av de många uppdrag som giganten ifråga åtar sig och genomför under ett år. Hellmann Worldwide Logistics är en av världens största leverantörer i transportbranschen och firar faktiskt hela 150 år i år. Grattis, säger jag och min serie Transport på svenska vägar.
Det som började 1871 i Osnabrück med en hästdragen vagn har förvandlats och förädlats till en miljardindustri som kan erbjuda flygfrakt, sjöfrakt, väg- och tågfrakt och omsätter enligt mycket fina och välgjorda hemsidan hellmann.com hela 2,53 miljarder euro (2020), har 10600 anställda och 263 kontor i 56 länder.
Hellmann är ett familjeföretag och talar - och visar - det gärna på hemsidan. Den snygga logon med vildgäss är vald med omsorg och symboliserar personalfilosofin på företaget. I ett sträck med gäss hjälps fåglarna åt, som en familj, ingen skulle klara resan ensam. Precis så vill Hellmann att företaget ska ses. Gå gärna in och titta på den utomordentliga hemsidan, här finns såväl videos som många intressanta fakta, detaljer och intervjuer, Inte minst är det trevligt att ta del av all information om 150-årsjubileet.

FOTNOT: Serien Transport på svenska vägar har kommit till enbart för att stilla min nyfikenhet på var alla transportfordon, svenska som utländska kommer ifrån. Till dags dato har jag i korthet presenterat 145 transportföretag. Och fler lär det bli.

Inga kommentarer: