onsdag 21 juli 2021

Med Vera på Gibraltar

Bild: Rebecka Auer
Så kul! Tillsammans med barnbarnet Vera har jag i dag besökt Gibraltar Islandshästar och varit med på en timmes turridning - och en halvtimmes hästnärvaro innan ridningen, innebärande borstning och ryktning, sadel på, ja och hämtning i hagen.

Bild: Rebecka Auer
Therese Windisch på Gibraltar ledde den trevliga turen tillsammans med dottern Tove Johansdotter som för övrigt ska vara med på islandshäst-SM i Norrköping i augusti. Jag pratade lite lätt med Tove som ser fram mot SM där hon startar med Aegir och hoppas kunna göra bra ifrån sig. Vår tur i dag innehöll en hel del tölt och galopp, vilket inte minst gladde Vera.

Bild: Jörgen Auer
Det här var 12-åriga Veras första besök på Gibraltar och hon tyckte turen var jättefin och rolig. Hon red på Frasse som var både snabb och stark. Till vardags rider Vera lektioner på Agersta utanför Uppsala. 

Bild: Rebecka Auer
Själv red jag trevliga och snälla Atlas. Ett hästnamn som låter bekant, sa jag till Therese. Och kan man tänka sig: vid en koll visar det sig att vi var ett par 2017 också när jag var på Gibraltar för att skriva om ridning på islandshäst som träning. Detta till Corren och Mera. 
Var det inte det jag tyckte i stallet nu att Atlas verkade känna igen mig och min röst. 

Inga kommentarer: