onsdag 12 oktober 2022

Bättre än jag trodde

Bild: Jörgen Auer
Jag tycker det är fantastiskt att en mobilkamera klarar att ta en så här pass bra bild av månen. Men så är det också en Samsung Galaxy S21 som tagit bilden. Jag har bara zoomat in och tryckt på knappen och trodde nog inte att resultatet skulle bli så här bra. Bilden togs på tisdagskvällen några minuter före 19.
Några andra bilder tagna under tisdagen följer här:  

Bild: Jörgen Auer
Baksidan av den 1929 uppförda ladugården i Bäckhult, Fagerhult ser ut så här. Utsikten från fönstren vetter mot Drögen, men det är så mycket buskar och träd utanför att man inte ser sjön.

Bild: Jörgen Auer
På tal om sjö så måste man ju titta lite på den vid varje besök i Bäckhult. Annars känns det nästan som att man inte har varit där.

Bild: Jörgen Auer
I dag fick jag en ny vy att betrakta på väg till Bäckhult. Det var efter nära nog två av de tre och en halv kilometerna grusväg som den här massavedshögen dök upp och vägen var i bedrövligt skick just där. Jag stannade någon minut och rensade vägen från lite ris.

Bild: Jörgen Auer
Och så här ser massaveden ut från andra hållet - på väg ut från Bäckhult och området där avverkning ägt rum. Dock inte på Bäckhults mark, ska tilläggas.

Bild: Jörgen Auer
Vad gjorde jag i Bäckhult denna soliga oktoberdag? Jo, klippte lite gräs, men mindre än jag hade tänkt för det hade inte växt sig så högt som jag befarat. I övrigt var tystnad och ensamhet. Det var bara skogen, gräset, ängarna, vattnet, molnen, grusvägen och jag. Och alla de djur och insekter som fanns där, dolda för ögat, men ändå medverkande denna något blåsiga tisdag.

 

Inga kommentarer: