lördag 1 oktober 2022

En stund på Råssnäsudden

Bild: Jörgen Auer
Så jag gillar Råssnäsudden i Motala och promenadslingan där. Särskilt när solen skiner som på fredagen och det inte blåser för mycket. Då gör sig Vättern också fantastiskt på bild ihop med stenar, träd, grenar, och ja, hela övriga miljön. Horisonten fascinerar.

Bild: Jörgen Auer
Eller vad tycks? Fast, det finns väl ingen som kan säga att det är så jäkla fult och otrevligt där. Hela udden ligger ju inbäddad i grönska, omgärdad av Vätterns vackra vatten.

Bild: Jörgen Auer
Den som gillar att fotografera kan nog uppehålla sig här en hel dag och finna vinklar och vyer som tilltalar. Ja, en hel vecka, kanske? Längre ändå, vågar jag påstå eftersom man kan finna en ny vinkel varje gång man är på besök. Är man lite smidig så underlättar det och blir till lite motion, det också. Sträck dig på tå, sätt dig i nigsittande, eller lägg dig på någon/några av stenarna om det krävs. Allt för bilden.. 

Bild: Jörgen Auer
Bara skymten av vatten kan bli en bra bild. I alla fall tillsammans med växtligheten. Och precis så är det i verkligheten också. Man går sin promenad och väntar på att nå fram till vattnet. Och så ser man det skymta mellan allt det gröna. Ah! Känslan framkallar ett leende. Ett brett leende inombords. 

Inga kommentarer: