torsdag 27 oktober 2022

Här står en jätte

Bild: Jörgen Auer
Här står en del av en riktig jätte. Nämligen en bil tillhörig DSV, världens femte största transport- och logistikföretag med över 75 000 anställda i mer än 80 länder på jordens alla kontinenter. 
DSV står för De Sammensluttede Vognmand och är som namnet antyder ett danskt företag, men det är så stort att det räknas som ett globalt företag. Under 2021 omsatte bolaget 182,3 miljarder danska kroner, vilket motsvarar ungefär 30 miljarder dollar.
I Sverige har DSV kontor eller logistikanläggningar på 23 orter, bland annat i Norrköping. Företaget etablerades 1976 när tio lastbilsföretag slog ihop sina påsar och sedan dess har man utökat verksamheten rejält. Inte minst sedan man startade med sjö- och flygfrakter till USA och Asien i början av 2000-talet.
Som synes på den här bilden, tagen i Mantorp 24 oktober, ingår finska Termoline Oy i DSV-gruppen. Det finska företaget som specialiserat sig på kylvaror och blommor blev uppköpt av DSV 2008 och i Finland har DSV nio kontor eller logistikanläggningar.
Källor: dsv.com och i viss mån termoline.fi som dock direkt skickar läsaren till dsv.com

FOTNOT: Världens största transport- och logistikföretag är DHL som till 100 procent ägs av Deutsche Post World Net (DHL står för Dalsey, Hillblom, Lynn). DHL har 380 000 anställda.
På andra plats kommer Kuehne Nagel (Schweiz), trea är DB Schenker (Tyskland) och delad fjärde intar CH Robinson Worldwide (USA) och DSV. Källa: akeritidning.se    

Inga kommentarer: